Utazás

Top 6 luxusnyaralóhely – Ide járnak nyaralni a szupergazdagok

Tudod, hol lazítanak Brad Pitt, Julia Roberts és a pihenni vágyó dollármilliomosok? Íme, azok a drága, fényűző és különleges nyaralóhelyek, amelyek vagyonos emberek körében a legnépszerűbbek!

A luxus, a fényűzés és a csillogás, ami ezeket a helyeket meghatározza, és amiért imádják a gazdagok. Van, ahová elvonulni, és van, ahová csillogni, vagyonukat megmutatni járnak a szupergazdagok.

Top 6 luxus nyaralóhely - Ide járnak nyaralni a szupergazdagok

 

Portofino

Portofino egy csendes olasz halászfalucska volt egészen addig, amíg az 1950-es években Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot és Ingrid Bergman fel nem fedezték maguknak. Az olasz Riviéra kicsiny városa azóta a szupergazdagok és a paparazzik kedvelt nyaralóhelye, tele csodás luxusvillával. Silvio Berlusconi, Giorgio Armani és Dolce & Gabbana is ide jár strandolni, búvárkodni, kikapcsolódni, és az idilli kis utcácskákon andalogni.  Portofino látványa lélekmelengető, strandja gyönyörű, és történelmi nevezetességei között érdemes megemlítenünk a Szent Márton-templomot, a Divo Martinót, valamint a hegytetőn álló Castello Brown erődöt.

Saint-Tropez

Pablo Picasso, Brigitte Bardot kedvelt üdülővárosa volt Saint-Tropez. Azóta Brad Pitt, Pamela Anderson és számos milliárdos múlatja itt előszeretettel a pihenésre, kikapcsolódásra szánt időt. Az alig 6000 lakosú francia városba évente körülbelül 5 millió turista érkezik, akik nemcsak a csodás tengerpart élvezete és a hely atmoszférája miatt érkeznek ide, hanem egyfajta presztízsből is ellátogatnak Saint-Tropez-be.

Palm Beach

Palm Beach utcáin a Rolls Royce-ok és a Bentley-k úgy sorakoznak, mint kis hazánkban a nép autója. A Miamitól 100 kilométerre található gyönyörű homokos partú Palm Beach az amerikai milliárdosok nyaralóhelye, akik a parton, a Worth Avenue bevásárlóutcáján és a méregdrága éttermekben, klubokban mutatják meg legújabb plasztikai műtétjük eredményét és a vagyonokat érő ékszereiket.

Top 6 luxus nyaralóhely - Ide járnak nyaralni a szupergazdagok

 

Seychelle-szigetek

A mesés szépségű Seychelle-szigeteken található Abu-Dzabi emírjének hatalmas rezidenciája, és számos híresség látogatja előszeretettel. A sziget hivatalos nyelve a kreol, amit az angol és francia, az afrikai, az arab, az indiai, a kínai és a maláj hatások alakítottak. De nemcsak a nyelv, hanem a gasztronómia is sokszínű, a látvány pedig lenyűgöző: az égszínkék víz, a hófehér homok, az égbe nyúló pálmafák, vagyis az idilli nyaralós képeslapok kedvelt témája, ami itt a szemünk elé tárul nap mint nap. Az aktív kikapcsolódás szerelmeseit a Cassedent túraútvonal, a vízesés, az Anse Major-út és a gyönyörű kilátó, a Mission Lodge várja.

Costa Smeralda

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, ahol a porcukor finomságú fehér homokjáról és a smaragdszínű vizéről híres a Costa Smeralda található. Ez Olaszország egyik legkedveltebb üdülőhelye a szupergazdagok körében, amelynek központját, Porto Cervo falut híres építészek tervezték. A sznobizmus fellegvára valóban csak a kivételesen gazdagok helye, egy luxus-turistaparadicsom, ahol az éttermektől kezdve a boltokon át a hotelekig minden méregdrága és nagyon exkluzív.

Top 6 luxus nyaralóhely - Ide járnak nyaralni a szupergazdagok

 

Maldív-szigetek

Julia Roberts kedvelt pihenőhelye az Indiai-óceán virágának nevezett  Maldív-szigetek. Távol mindentől, a vakítóan kék víz, a hófehér part és a csak hidroplánnal megközelíthető szigetek biztosítják a gazdagok számára a tökéletes kikapcsolódás és elvonulás lehetőségét. Ide akkor jönnek a hírességek és a milliárdosok, ha szeretnének feltöltődni, és egy kicsit elbújni a világ elől. 

 

Olvass még utazás témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top