Utazás

Az űrhajós nőket ünnepli a LEGO

Öt, valódi NASA-dolgozó ihlette LEGO-karakterrel tiszteleg a játékgyár az űrkutatás úttörő asszonyai előtt.

Margaret Hamilton az Apollo-missziókhoz fejlesztett repülési szoftvereket, Katherine Johnson matematikus és űrkutató kulcsszerepet játszott a számítások elvégzésében, amik az embert a Holdra juttatták, a fizikus és űrhajós Sally Ride az első nő volt az űrben 1983-ban, Nancy Grace Roman, akit a Hubble anyjaként is ismernek, a legendás űrteleszkóp fejlesztéséért felelős, Mae Jamison pedig 1992-ben az első afroamerikai nő volt, aki az űrben járhatott.

Az űrhajós nőket ünnepli a LEGO 

Mind nők, mind megbecsült NASA-tagok, akik sokat tettek az űrkutatás fejlesztéséért, és mind LEGO-figurák is! A játékgyár különleges, Women of NASA névre keresztelt kollekciója a űrhajós nők előtt tiszteleg a róluk mintázott öt apró figurával, amik mellé speciális “felszerelés” is jár.

Az űrhajós nőket ünnepli a LEGO 

Az ötlet egy lelkes sci-fi író, Maia Weinstock jóvoltából valósulhatott meg, aki egy LEGO-s ötletelő kampányon dobta be tervét, és sikeresen megszerezte hozzá a 10.000 szavazatot, hogy a projekt aztán a LEGO döntőbizottságától is zöld lámpát kapjon. A cég egyelőre még dolgozik a projekten, így a menő figurák csak később kerülnek a boltokba.

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top