Utazás

Omladoznak a Lánchíd oroszlánjai

Lesújtó állapotban van a Budapest ékköve, a Lánchíd. A kőoroszlánok omladoznak, a hidat a rozsda eszi.

Budapest és Magyarország legfőbb turista látványossága és jelképe, a Lánchíd tragikus állapotban van. A kőoroszlánok omlanak, a híd fémszerkezete rohad.

Budapest ékkövét 1849-ben avatták fel, Széchenyi István világhírű hídjára manapság igencsak ráférne a renoválás. A Bors közelről is megvizsgálta a világ 10 legszebbje közé választott Lánchidat, és ijesztő, amit találtak. Leginkább a budai vár felőli oldal állapota siralmas. A szegélyeket eszi a rozsda, a korrodált fémdarabok több helyen kilyukadtak, a pótlások is rozsdásodnak.

A II. világháborúban felrobbantott, majd újjáépített Lánchidat utoljára 1986-1988 között renoválták. Az elmúlt években annak ellenére, hogy többször felmerült a felújítás lehetősége, mégsem történt semmi. A fővárosi önkormányzat szerint 2017-es költségvetésben a Lánchíd és a váralagút felújításának költségei is szerepelnek, a projektet éppen előkészítik.

Rémes állapotú a Lánchíd és az oroszlánok
Rémes állapotú a Lánchíd és az oroszlánok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top