Utazás

Minden pénteki járatot töröltek a berlini reptérsztrájk miatt

A földi kiszolgáló személyzet lépett sztrájkba pénteken a berlini repülőtéren. A két nemzetközi reptérről induló járatokat törölték. A sztrájk a Budapestre közlekedő repülőgépeket is érinti.

A schönefeldi és a tegeli repülőtéren összesen 659 járat indulását törölték a szolgáltató szektor szakszervezeti szövetségének (Verdi) felhívására szervezett sztrájk miatt. A berliniek munkabeszüntetése a budapesti járatokat is érinti.

A sztrájkot hajnali 4 órakor kezdték meg a dolgozók, és az szombat reggel 5 óráig tart. Így a hétvége első napján még egészen biztosan számítani kell fennakadásokra, késésekre Berlin két nemzetközi repülőterén.

A szakszervezet azt követeli, hogy egy éven belül emeljék 1 euróval a munkavállalók órabérét, munkaadó ugyanakkor csak négy évre elnyújtva adná meg az emelést. A mintegy kétezer érintett dolgozó jelenlegi órabére átlagosan 11 euró.

Törölték a berlini repülőterekről induló járatokat

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top