Utazás

27 fokkal robban be a május

Még jobban melegszik az idő a következő héten. Május első napjaiban többfelé ismét 20 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok, a hét közepén pedig akár 27 fokot is mérhetünk. Ám jó, ha kéznél lesz az esernyő vagy az esőkabát, a sok napsütés mellett ugyanis záporok, zivatarok is lecsaphatnak.

Hétfőn, május 1-jén napközben a gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, de hajnaltól délkeleten, keleten erősen felhős időszakok is lesznek. A nap nagy részében nem valószínű csapadék, délutántól keleten, délkeleten, estétől szórványosan számítani lehet záporesőre.

Ez is érdekelhet Megnézem

A keleti, délkeleti szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul, de főleg az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között várható.

27 fokkal robban be a május

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. A hajnali órákban az ország nyugati és középső harmadában, napközben pedig a Dunától keletre számíthatunk záporra, keleten helyenként zivatarra. Az északnyugatira forduló szél a Kisalföldön megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, az alacsonyabb értékekkel északnyugaton, a magasabbakkal délkeleten. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 24 fok között várható, ugyanakkor északnyugaton néhol csupán 16, 17 fok valószínű.

27 fokkal robban be a május

Szerdán a fátyolfelhők mellett erőteljes lesz a nappali gomolyfelhő-képződés. Több helyen várható zápor, zivatar. Gyenge marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 22 és 27 fok között alakul, de néhol csupán 20, 21 fok valószínű.

A hét további napjainak az időjárás-előrejelzéséért kattints a Kiderül oldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top