Utazás

Ijesztő bejelentést tett a kapitány repülés közben

Kiverhette a víz a Lufthansa egyik járatának utasait, amikor a kapitány bejelentette, nincs elegendő üzemanyaga a gépnek, hogy átrepülje az óceánt.

A hátborzongató bejelentést pénteken tette a Lufthansa Frankfurtból Atlantába közlekedő egyik járatának kapitánya. A műszerek ugyanis műszaki hibát jeleztek, amelyből arra következtettek, hogy a repülőgépből szivárog az üzemanyag.

A repülőgép szinte épp csak elindult, az írországi Dublin környékén járt, amikor a pilóták szokatlan kéréssel fordultak a légiforgalmi irányítókhoz: a visszafordulásra kértek engedélyt.

A The Aviation Herald a gép egyik utasától tudta meg, a kapitány mindenkit tájékoztatott az üzemanyag szivárgásáról és arról, nem tudják átrepülni az Atlanti-óceánt. A bejelentés meglehetősen ijesztően hangzik több ezer méter magasan a levegőben. Ugyanakkor annyi üzemanyag még maradt, hogy vissza tudjanak fordulni Frankfurtba, és ne Dublinban kelljen kényszerleszállást végezni.

Hogy aztán az utasok végül mennyi késéssel jutottak Atlantába, a műszaki hibát ki tudták-e javítani, esetleg egy másik repülőt állítottak forgalomba, sajnos nem tudni. Annyit igen, hogy a gép szerencsésen landolt a német reptéren.

Kevés volt az üzemanyag, hogy a gép átrepülje az óceánt

(via hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top