Utazás

33 év után került elő egy strand

Harminchárom évvel azután, hogy heves viharok a tengerbe mosták az írországi Achill-szigeten fekvő Dooagh település strandját, az áprilisi dagályok annyi homokot hordtak a térségbe, hogy újraépítették a közkedvelt homokos partszakaszt.

Az Írország nyugati partjainál fekvő Achill-szigetek 300 méteres homokos strandja az 1984-ben pusztító heves viharok nyomán vált sziklás, köves partszakasszá. A helyi lakosok áprilisban észlelték, hogy az Atlanti-óceán visszaépítette strandjukat, több tonna homokot sodorva a partra.

“Ez nagyon jelentős számunkra” – idézte a The Irish Times napilap Sean Molloyt, az helyi idegenforgalmi iroda illetékesét, aki emlékeztetett arra, hogy annak idején a népszerű strand négy szállodát és számos vendégházat tartott el a mintegy 2600 ember lakta szigeten.

Az Atlanti-óceán

“Achillnak már öt kék zászlós, jó vízminőségű strandja van, most reméljük, hogy egy hatodikat is kék zászlóval fognak elismerni” – tette hozzá az illetékes.

Az Achill-sziget Írország legnagyobb part menti szigete, része annak az Atlanti-óceán menti turisztikai ösvénynek, amely az ország déli részétől húzódik északnyugatra, és amely számtalan turistát vonz az Európai Unió leggyorsabban növekvő gazdaságában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top