Utazás

Földre löktek egy utast a United Airlines-nál – videó

Folyamatosak a botrányok az amerikai légitársaság, a United Airlines háza táján. Múlt héten egy hegedűművésszel erőszakoskodtak az alkalmazottak, korábban egy utast cibáltak le a fedélzetről, és úgy néz ki, hogy ez a negatív trend a repülési vállalatnál már jóval korábban elkezdődött: most egy 2015-ös eset került napvilágra.

Az utóbbi hetekben sorra került be a hírekbe a United Airlines az utasok helytelen kezelése miatt. Nemrég egy férfit levonszoltak a fedélzetről, múlt héten egy hegedűművésznek nem engedték, hogy felvigye a hangszerét a gépre, és megpróbálták kicsavarni a kezéből a hegedűt. Most egy korábbi eset került ismét a felszínre: néhány éve egy idős emberrel erőszakoskodtak. 

A houstoni repülőtéren a 71 éves Ronald Tigner szerette volna kicseréltetni a beszállókártyáját, mert az olvashatatlan volt. Ezt az alkalmazott, Alejandro Anastasia megtagadta, majd káromkodott Tignerrel. Amikor az utas válaszolt, a férfi alkalmazott a földre lökte őt. Mindez jól látható az egyik biztonsági kamera felvételén, de talán a legsokkolóbb az, hogy percekig senki sem segített a mozdulatlanul fekvő idős embernek.

Az incidens még 2015-ben történt, azért fontos mégis most megemlíteni, mert Tigner most több millió dolláros pert indított a légitársaság ellen. A  United a bejelentésre azzal válaszolt, hogy látták a 2015-ös videót, amelyen egy United-alkalmazott teljesen elfogadhatatlan módon viselkedik, azóta Alejandro Anastasiát ki is rúgták a cégtől.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top