Utazás

Vandálok rongálták meg a norvég sziklapéniszt – videó

Közadakozásból állítanák fel újra Norvégia egyik turistalátványosságát, a sziklapéniszt, amelyet vandálok rongáltak meg az elmúlt napokban.

Aktivisták kezdtek pénzgyűjtésbe, hogy helyreállítsanak egy pénisz alakú sziklaképződményt Dél-Norvégiában, miután a méltán népszerű turistalátványosságot súlyosan megrongálták a vandálok. A rendőrség nyomozást indított, hogy megtalálja a károkozásért felelős személyeket.

Vasárnapig már 500-an adakoztak az interneten indított gyűjtőakcióhoz, és eddig 90 000 norvég korona (3 millió forint) gyűlt össze a célra. Az aktivisták szerint visszaállítható eredeti állapotába a sziklapénisz, ha összegyűlik rá az elegendő mennyiségű pénz.

A Trollpikken-sziklát szándékosan vésték le a sziklafalról, a kőben jól kivehetők a fúrásnyomok, amelyek miatt a sziklapénisz letört a helyéről

A környezeti vandalizmus súlyos bűncselekménynek számít az országban, akár börtönbüntetés is járhat érte – írja a vg.no.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top