Utazás

Gólyafiókákat ölt a vihar Nagyszakácsiban

Igazi drámát hozott a múlt heti nagy vihar Nagyszakácsiban: kifújta a szélvihar a falu utcájában álló gólyafészekből a fiókákat, nem mindegyik élte túl.

Négy kis gólyát fújt ki a múlt heti nagy vihar a Somogy megyei Nagyszakácsiban. A gólyafészekből kiesett fiókákat a közelében élő Bogdán Tamás vette észre először, a helyszínen is ő volt az első, ahol szörnyű látvány fogadta.

A négy fiókából egy a helyszínen elpusztult, a másik három megmentése érdekében Tamás a helyi önkéntes tűzoltókat hívta először, ők értesítették a vadőrt, a vadőr pedig a Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóságot. A nemzeti park arra kérte Tamást, hogy helyezze biztonságba a fiókákat, míg a természetvédelmi őr odaér. Amíg várták a szakszerű segítséget, addig még egy fióka elpusztult.

A Sonline úgy tudja, hogy a természetvédelmi őr elvitte az életben maradt két fiókát, ám már csak egy van életben, mert a harmadiknak az eséstől eltörött a lába, és a kis madár feladta a küzdelmet.

Az életben maradt fióka jól van, a kis madarat majd Nagyberkiben próbálják meg becsempészni egy gólyafészekbe. Ha új szülei nem fogadják el a jövevényt, akkor marad a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, akik felnevelik és ősszel útjára bocsátják a felcseperedett gólyát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top