Utazás

Szinte a semmiből született egy új sziget

Rövid idő alatt egy szokatlanul nagy új sziget született az Egyesült Államok keleti partvidékén, Észak-Karolina állam partjainál. 

A félhold alakú, immár 1,6 kilométer hosszú homokzátony első jeleit áprilisban észlelték. Turisták a Shelly-sziget nevet adták neki a rajta látható sok kagylóról. A kagylókon kívül bálnacsontok is találhatók rajta. 

 A sziget szokatlanul nagy az elmúlt évtizedekben született más homokképződményekhez képest – mondta Dave Hallac, egy közeli rezervátum, a Cape Hatteras National Seashore természetvédelmi őre. 

Szakértők arra számítanak, hogy a homoksziget, amelyet egy 100 méter széles csatorna választ el a szárazföldtől, még az év folyamán el fog tűnni, felszíne szinte percről percre változik. 

 A hatóságok óva intik a turistákat attól, hogy kiússzanak az új szigetre. Aki mégis oda akarna menni, annak azt javasolják, hogy egy tapasztalt kajakozó társaságában tegye.

A környék ezen a helyen igen veszélyes, sok az áramlat és a nagy mélység, erős szelek fújnak, a vízben cápák és ráják tanyáznak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top