Utazás

Ma már busszal mehetsz a reptérre

Szombat reggeltől már lehet az új, 900 forintos reptéri busszal utazni. A Deák térről induló 100E mindennap kora reggeltől késő estig jár majd.

Forgalomba állnak ma az új, repülőtérre közlekedő autóbuszok Budapesten, így átszállás nélkül is el lehet jutni közösségi közlekedéssel a belvárosból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

A fővárosi önkormányzat döntése alapján, a BKK megrendelésére indítják el a 100E járatot, amely a hét minden napján, első ajtós felszállási rendben közlekedik. A buszok a Deák Ferenc térről hajnal 4 órától 23.30-ig félóránként indulnak minden egész és fél órakor. A repülőtérről az első járat 5 órakor, az utolsó járat pedig 0.30-kor indul a belváros felé, ugyancsak félóránként.

A 100E-s reptéri busz a repülőtéren a megszokott BKK-megállóban áll meg, amely az érkezési szinten a két terminál között található. A 200E és a 900-as járatra is ugyanott, a 100E járat mögötti megállóban lehet felszállni.

Ma már busszal mehetsz a reptérre
Csuklós Mercedes-buszok járnak majd a 100E jelzés alatt – Forrás: bkk.hu

Az autóbusz a repülőtér felé csak a Kálvin téren – a 9-es autóbusz és a 83-as trolibusz megállóhelyén – áll meg, illetve kora reggel az első két járat az Astoria M megállóhelyen a 47-es, a 48-as, a 49-es villamosok és a 9-es autóbuszok megállóhelyén is. A repülőtér felől a Deák Ferenc tér irányába közlekedő autóbuszról a Kálvin téren és az Astoriánál is le lehet szállni.

Az egyedi arculatú, alacsony padlós, klímás buszra sima BKK-jeggyel vagy bérlettel nem lehet felszállni, csak a 900 forintba kerülő reptérjeggyel.
 

Az új járat mellett a  200E és a 900-as járat a korábbi utazási feltételekkel változatlanul megmarad, így a repülőtér elérése továbbra is éjjel-nappal biztosított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top