Utazás

Durván megaláztak egy édesanyát a szegedi villamoson

Közös megegyezéssel távozott a Szegedi Közlekedési Társaságtól az a villamosvezető, aki leszállíttatott egy anyukát és értelmi fogyatékos kisfiát a járműről, mert a fiú túl hangos volt.

Már nem dolgozik a Szegedi Közlekedési Társaságnál az a villamosvezető, aki július elsején leparancsolt egy anyukát és értelmileg sérült kisfiát a 3F jelzésű villamosról. A Délmagyar beszámolója szerint a villamosvezető felszólította a nőt, hogy ha nem hallgattatja el gyermekét, akkor le kell szállniuk a következő megállónál.

A nő mondta, hogy gyermeke értelmileg súlyosan sérült, és nem érti meg, hogy csöndben kell maradnia. “Akkor nem kell tömegközlekedni!” – válaszolta a villamosvezető. A nő és gyermeke végül leszálltak a Glattfelder téri megállóban, és egészen a Rózsa utcáig sétáltak úgy, hogy az anyának volt érvényes bérlete, míg gyermeke hatósági igazolvánnyal rendelkezik.

Mivel a sofőr nem árulta el a nevét a nőnek, így egy Facebook-csoportban keresett szemtanúkat a megalázott anya. Az eset híre a SZKT-hoz is eljutott, a vállalat végül közös megegyezéssel szakított a villamosvezetővel, akinek nem ez volt az első konfliktusa az utasokkal.

Kiderült, hogy a sofőr több utas kérésének tett eleget, amikor felszólította az anyát, hogy hallgattassa el a gyermeket, vagy szálljon le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top