Utazás

Bombariadó miatt állnak a nemzetközi vonatok

Leálltak a nemzetközi vonatok Magyarország területén bombariadó miatt. A hatósági intézkedésig az országba sem léphetnek be nemzetközi szerelvények.

Bombafenyegetés miatt leállították az összes Magyarország határát elhagyó, illetve külföldről érkező szerelvényt, amíg át nem vizsgálják mindet – tudta meg az Iho.hu.  A korlátozás alá esnek a kishatárforgalomban részt vevő szerelvények is, például a Debrecenből Szatmárnémetibe tartó járat.

Forrás: vonatinfo.mav-start.hu/
Forrás: vonatinfo.mav-start.hu

A MÁV online vonattérképén jól látszanak a veszteglő vonatok.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy férfi tett bejelentést 2017. július 19-én a rendőrségen arról, hogy a magyarországi vasúthálózaton közlekedő nemzetközi vonatokon bombát helyeztek el.

Az egyenruhások komolyan vették a fenyegetést, ezért a MÁV a rendőrség utasítására az országban közlekedő 18 nemzetközi járatot megállította. A szerelvényeket kiürítették, az utasokat biztonságos helyre kísérték. A várakozó szerelvényeket a rendőrség vizsgálja át.

Frissítés:

A MÁV holnapján nemrég megjelent tájékoztató szerint délután háromnegyed 1-kor a rendőrség befejezte valamennyi útközben feltartóztatott nemzetközi vonat átvizsgálását, így minden járat folytathatja útját. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top