Utazás

Leesik az állad Dubaj új kilátójától, a Dubaj Kerettől

Lassan nem lesz olyan dolog, amit Dubajban ne építettek volna még fel. Októberben egy 150 méter magas, arany képkeretre hasonlító kilátót adnak át a városban.

Hamarosan újabb látványossággal bővül Dubaj, méghozzá egy grandiózus képkerettel, amelyben a képet maga a város adja. A Dubaj Keret két, 150 méter magas toronyból és az őket összekötő, 93 méter hosszú hídból áll, amely egyfajta kilátóként is működik majd.

150 méter magas, 93 méter széles lesz
150 méter magas, 93 méter széles lesz a Dubaj Keret

A pazar kilátás mellett a látogatók megismerhetik Dubaj egész történetét is. A tervek szerint a bemutató a Past Galleryben, a Dubaj múltját ismertető galériában kezdődik, folytatódik a mai Dubajt bemutató, valósághű, úgynevezett Skydeck szinten, s végül egy speciális, “vortex alagúton” keresztül érkezünk egy virtuális, a jövő Dubaját megismertető térbe.

Már most elképesztő látványt nyújt a Dubaj Keret

A tervezők szerint a Dubaj Keret nemcsak ikonikus jelképe lesz Dubajnak, de egyben egy impozáns építészeti tájékozódási pont is, melynek célja, hogy összekapcsolja a város múltját, jelenét és persze jövőjét.

A kilátó és kiállítótér megnyitóját idén októberben tartják a tervek szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top