Utazás

Harmadfokúra emelték a riasztást: vihar és lehűlés váltja a kánikulát

A csütörtököt kell még kibírni, hétvégére lehűl a levegő.

Ahogy korábban írtuk, a heti hőhullám rövidebb ideig fog tartani, mint az előző. Csütörtökig fokozódik a forróság, 35-40 fokig melegszik a levegő. Sok lesz a napsütés, csupán nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, erősen fog fújni viszont a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 16 és 23 fok között alakul, az Északi-középhegységben az alacsonyabb, a magasabban fekvő helyeken és a nagyobb városokban a magasabb értékekkel – írja az MTI.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat harmadfokúra emelte a riasztás fokozatát a hőség miatt Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében. Csupán Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van elsőfokú figyelmeztetés, az ország többi részében másodfokú vészjelzés van érvényben.

Fotó: MTI / Kovács Attila
Fotó: MTI / Kovács Attila

Pénteken hidegfront érkezik az országba, ami az esti óráktól eleinte a Dunántúlon záporokat, majd heves zivatarokat okoz. Lehűl a levegő, csak a Dunától keletre marad a 34-38 fokos hőség. (via Faktor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top