Utazás

Már nem szívesen jönnek Magyarországra a külföldiek dolgozni

Egy év alatt 20 helyet esett vissza megítélésünk azon a mértékadó listán, amelyet egy a külföldre kiküldött munkavállalók (expatok) helyzetét mérő szervezet ad ki rendszeresen.

Az Expat Insider listáján Magyarország nagyot zuhant egyetlen év alatt. Míg tavaly a világ 21. leginkább kedvelt országa voltunk a külföldről érkező munkavállalók szemében, idén már csak a 41. helyet szereztük meg a 65-ös listán – írja a Hvg.hu.

A régióból a csehek állnak a legjobban, ők a 11. helyen szerepelnek, a legnagyobb kelet-európai visszaeső viszont Lengyelország, amely 25 helyet csúszott vissza. A felméréshez készült elemzés diplomatikusan megfogalmazott  indoklása szerint „Lengyelország a külföldiek irányába nem a legnyitottabb kultúrájú ország”, ezért esett ennyi helyet.

A külföldön szerencsét próbáló munkavállalók szerint idén Bahrein, Costa Rica, Mexikó, Tajvan és Portugália a legvonzóbb országok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top