Utazás

A szonda szerint alkoholmérgezése volt, pedig csak beparfümözte magát

Majdnem elvették egy balmazújvárosi nő jogosítványát, mert az alkoholszonda szerint rengeteget ivott. Pedig valójában egyáltalán nem ivott, csak parfümöt viselt.

Csilla Balmazújvárosból tartott Debrecen felé, mikor leintették a rendőrök. A rutineljárás során egy gömb alakú alkoholszondát fújattak meg vele, amely azt jelezte, hogy 1,76-os az alkoholszint a vérében. 

Eszerint minimum ki kellett volna esnem a kocsiból, vagy alkoholmérgezést kapnom. Az egyikükön már láttam, hogy nevet magában, de szerencsére jött a harmadik, aki hozott egy másfajta szondát, mondván, ha ez is bejelez, elveszik a jogsimat”– mondta el Csilla a Borsnak. A másik, pálcikás szonda már nem jelzett alkoholfogyasztást, a valóságnak megfelelően – Csilla állítása szerint már több mint egy éve nem ivott.

rendőr, igazoltatás, alkoholszonda

Ha leint a rendőr (fotó: MTI)

Kiderült, hogy az első szondát Csilla parfümje tévesztette meg. „Azt mondták, hogy a fújásommal a szonda bemérte a körülöttem lévő levegőt, aminek a parfümöm miatt magas alkoholtartalma volt. Az egy dolog, hogy a munkából elkéstem, de a frászt is rám hozták. Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, ha nincs náluk többféle műszer”– mesélte Csilla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top