Utazás

Mallorca elindult a lassú öngyilkosság felé

Egyre fokozódik a turistaellenes hangulat a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetén, ahol több ezer fős tömeg követelte a turisták távozását, akik valószínűleg nem is keresik fel többet a szebb időket is megélt turistaparadicsomot.

Az elmúlt években egyre hangosabbá vált a turistaellenes kisebbség Mallorcán, olyannyira, hogy kisebbségből többséggé váltak, és a napokban több ezer fős tömegként követelték a turisták távozását Palma de Mallorca utcáin.

Az ellenséges hangulat nemcsak a lassan állandósuló tüntetéseken érhető tetten, hanem az egész szigeten is. Ebben az évben már nem keresték a helyiek a brit és német turisták kegyeit, hanem barátságtalanul viselkedtek velük, a szélsőségesek néha rá is rontottak egy-egy turistacsoportra.

A turistaellenes hangulatról beszámoló Express közli egy közvélemény-kutatás eredményét is, miszerint Mallorca, Menorca és Ibiza lakóinak kétharmada úgy véli: itt az ideje visszaszorítani a szigetet elárasztó német, brit és skandináv turistákat. Akik nem így vélekednek, azok szerint a turisták nélkül visszaesne a szigetek gazdasága, csökkenne az életszínvonal.

Ha nem jönnek többet turisták Mallorcára, azzal a sziget gazdasági öngyilkosságot követ el.

A lapnak nyilatkozó britek megértették a szigetlakók szavát, és többen lesznek olyanok, akik nem mennek vissza a szigetre soha többet. Kicsit szomorúak, de olyan sok más hely van, ahol elkölthetik a pénzüket a turisták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top