Utazás

Ide utazik, aki adrenalinsokkra vágyik

Aki adrenalin-túladagolásra, libabőrre és hosszan tartó hideglelésre vágyik, látogasson el az extrém sportolók kedvenc helyeire!

Blue Lagoon, Ölüdeniz – Törökország

Belcekiz strand  600 méter magasból – Fotó: Thinkstock

Ölüdeniz a világ egyik leghíresebb siklóernyős repülőhelye Törökországban, amelynek hófehér homokos tengerpartja, a tenger zafír színe a magasból káprázatos látványt nyújt. 

Queenstown, Kawarau híd – Új-Zéland

Fotó: Thinkstock

Az Új-Zélandi Queenstown az extrém sportolók kedvenc célállomása, a Kawarau folyót átszelő híd volt az első bungee jumping színhelye. 

Huashan hegy, Kína

Huashan, a Kínában található öt szent hegy egyike – Fotó: Thinkstock

Huashant nemcsak a magassága miatt tartják a legveszélyesebb hegyek egyikének, de éghajlata is szeszélyes, gyakran köd, felhő és hó borítja.

Kjeragbolten-szikla, Lysefjorden – Norvégia

Norvégia egyik leghíresebb sziklája, a Kjeragbolten – Fotó: Thinkstock

Kjeragbolten jégkorszaki sziklatömbje a Kjerag hegyen található, 984 méter magasban – nem csoda, ha sok bázisugró innen rugaszkodik el. 

Caminito Del Rey, Spanyolország

El Caminito del Rey, a világ legveszélyesebb ösvénye – Fotó: Thinkstock

Az El Caminito del Rey, avagy A király ösvénye a spanyolországi Málagában található El Chorro-kanyon falán húzódik 1,2 kilométer hosszan, több száz méter magasságban. Eredetileg az 1900-as években építették, és megannyi halálos baleset után csak 2011-ben újították fel.

Preikestolen, Norvégia

A Lysefjorden meltett található a Preikestolen – Fotó: Thinkstock

Preikestolen (amelyet prédikátor szószékének is hívnak) az egyik leghíresebb turistaattrakció, amely 604 méter magason húzódik, a tetején egy 25 méter x 25 méteres „kifutópálya” található. Évente közel 200 000 turista látogat el ide – egy részük természetesen extrém sportoló. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.