Utazás

Kigyulladt egy metrókocsi, ezért nem járt a 3-as metró – frissítve

A Gyöngyösi utcai megállóhoz riasztották a tűzoltókat, mert füstszagot éreztek az utolsó kocsiban. Az utazóknak maradt a pótlóbusz, de mostanra helyreállt a közlekedés.

Kigyulladt a 3-as metró egyik kocsija a Gyöngyösi úti állomáson csütörtök reggel. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a szerelvény utolsó kocsijánál már csak kisebb füstölés volt tapasztalható. Az állomást kiürítették, személyi sérülés nem történt – közölte a honlapján a katasztrófavédelem.

Később Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője már arról beszélt, hogy enyhe füstszag miatt riasztották a tűzoltókat. A szerelvényt és az állomást még a tűzoltók kiérkezése előtt kiürítették. A tűzoltók nem találtak sem tűzre, sem izzásra utaló jelet, és hőkamerával vizsgálták át a szerelvényt.

A leállás ideje alatt pótlóbuszok közlekedtek Újpest-Központ és az Árpád híd között, valamint 14-es villamos sűrűbben közlekedett.

Közben nem járt a H8-as (gödöllői) HÉV sem, Cinkota és Kerepes között pótlóbusz közlekedett, mert a rendőrség közlése szerint egy fiatal lányt gázolt el a szerelvény.

Mostanra mindkét vonalon helyreállt a közlekedés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top