Utazás

Kilőtték a Hargitát rettegésben tartó medvét – fotó

Sikerült kilőni azt a hatalmas medvét, amely évek óta terrorizált három erdélyi falut. A mackó a három év alatt közel 50 tehenet és 100 birkát ölt meg.

Évek óta zaklatta három erdélyi falu lakosságát és jószágait egy megtermett medve, amelyet végül a napokban lőtt le egy helyi vadász.

Egyed Zsolt a Facebook-oldalán tette közzé a kilőtt medve fotóját, ahol azt írja: „Bár nagyon medve párti vagyok, de ez a mackó több mind 47 marhát(tehenet) és több mind 100 juhot ölt meg 3 év alatt. Évekig tartott rettegésbe 3 települést.”

Romániában a medvék az elmúlt években védelmet élveznek, emiatt Hargita, Kovászna és Brassó megyékben is egyre több medve él, így egyre gyakoribbá váltak a nagyvad és az ember közötti konfliktusok.

Csak azokat a medvéket lehet kilőni, amelyekre a minisztérium megadja a kilövési engedélyt. Idén, hosszas egyeztetés után végül Kovászna megyében 10, Hargita megyében pedig 7 medvét ejthetnek el a vadászok, de csak azokat, amelyek bizonyítottan kárt okoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top