Utazás

Fellélegezhetnek a fővárosiak, újra lehet közlekedni Budapesten

Feloldották a Kína–Közép-Kelet-Európa-csúcstalálkozó miatt elrendelt ideiglenes forgalomkorlátozásokat és területlezárásokat Budapesten.

Az  Országos Rendőr-főkapitányság közölte: a Kínai Népköztársaság, valamint közép-kelet-európai országok miniszterelnökeinek budapesti csúcstalálkozója miatt a külföldi delegációk útvonalainak biztosítása céljából a rendőrség vasárnaptól „a belváros egy jól körülhatárolt területén” folyamatos lezárásokat, a főváros egyéb területein pedig szakaszos és időszakos forgalomkorlátozásokat vezetett be.

Rendőrségi útzár Budapesten, az Attila út és az Alagút utca kereszteződésében a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én (MTI Fotó: Mónus Márton)

A rendőrök – a védett személyek biztonságának szavatolása mellett – kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a korlátozásokat mindig csak a legszükségesebb ideig és mértékben tartsák fenn. A közlemény szerint a lezárások Budapest közigazgatási területének 1 százalékát sem érintették, de azok így is próbára tették a közlekedők türelmét.

A rendőrök tapasztalatai szerint a járművezetők, a közösségi közlekedést választók és a gyalogosok is megértéssel és fegyelmezetten alkalmazkodtak a megváltozott forgalmi körülményekhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top