Utazás

Doha csak Rád vár! (X)

A Qatar Airways idén a rangos Skytrax szavazáson a Világ Legjobb Légitársasága címet 4. alkalommal, míg a Világ Legjobb Business Osztálya címet 5. alkalommal nyerte el.


Ha eddig még nem jártál az Arab-félsziget gyöngyszemének is becézett Katarban, akkor itt a lehetőség!

Egy idén életbe lépett intézkedés szerint most már a magyar állampolgárok is vízummentesen léphetnek be az országba, amennyiben a belépéskor minimum 6 hónapig érvényes útlevéllel és retúr vagy továbbúti repülőjeggyel rendelkeznek. A magyar állampolgárságú utasok részére az országba történő belépéskor 180 napra érvényes engedélyt állítanak ki, mellyel többször is be lehet utazni az érvényességi idő alatt Dohába. Bővebb információt itt találsz.

Katar fővárosában nemcsak modern épületeket fogunk látni, hanem kulturális programokat is szervezhetünk. Az Iszlám Művészetek Múzeuma a világ legnagyobb iszlám vonatkozású gyűjteményével büszkélkedhet, de maga az épület is lenyűgöző. Egy kellemes sétára a 7 km hosszú, tengerpart mellett haladó Corniche sétány invitál, ahol egy kicsit elvonulhatunk a város zajától és fellélegezhetünk a hosszú repülőút után. Ha újra feltöltődtünk energiával, akkor a Souq Waqifon, a város szívében folytathatjuk a kalandozást, ahol megismerkedhetünk a helyi termékekkel, mint például szőttesekkel, vízipipákkal. Pár lépésre innen találjuk a sólyompiacot, ahol idomított madarakat lehet vásárolni; persze turistaként inkább csak megfigyelni fogjuk ezeket a hihetetlenül okos madarakat. Aki egy kis zöldövezetre vágyna, annak az Aspire Parkot ajánljuk, aki pedig folytatná az ország történelmének megismerését, annak a következő úti célja a Katari Nemzeti Múzeum lehet.

 

Ha viszont csak átszálló utasként járnál Katarban, akkor se csüggedj; a nemrégiben a Skytrax által a világ 6. legjobb repterének választott Hamad Nemzetközi Repülőtér szintén számos lehetőséget kínál:

1.       Oryx és Al Maha Lounge

A Qatar Airways utasai az Al Maha és az Oryx várókba 55 USD/ fő áron válthatnak belépőjegyet, maximum 6 órás időtartamra. A várókban pihenő és üzleti sarkok is ki vannak alakítva, sőt a gyerekeknek is külön tér szolgál arra, hogy elfoglalják magukat. Lehetőség van zuhanyzásra, illetve dohányzásra kijelölt helyek is vannak a várótermeken belül. Korlátlan étkezés is lehetséges (meleg ételek és snackek).

Az Oryx Lounge-hoz tartozó belépőt a bejáratnál lehet csak megvenni, míg az Al Maha Lounge belépőt már előre, online, illetve a Qatar Airways budapesti irodájában is lehet foglalni. Bővebb információk erre a linkre kattintva.

2.       Duty free shopping

4000 négyzatméteren több mint 60 különböző üzlet közül választhat az utazó, beleértve olyan prémium márkák választékát, mint a Burberry, Omega, Michael Kors, Mont Blanc, Hugo Boss stb.

3.       Ingyenes pihenőszobák

A reptér területén 3 helyen vannak pihenőszobák, ahol az utazók kényelmesen pihenhetnek, illetve zuhanyzórészlegek, ahol felfrissülhetnek egy-egy hosszú utazás után vagy előtt. A három szoba közül egy csak férfiaknak, egy csak nőknek, míg egy közösen nőknek és férfiaknak, illetve családoknak van kiépítve. Belépés minden esetben ingyenes a szabad férőhelyek függvényében.

4.       HIA Hotel és wellness

Azoknak az utazóknak, akik éjszakai csatlakozással vannak a reptéren, lehetőségük van a HIA Reptéri Hotelben kényelmesen eltölteni az éjszakát. A 200 szobás luxusszálloda wellness-szolgáltatásokat is kínál, így akár pihenni, akár feltöltődni szeretne az ember, itt mindenre van megoldás. Szobát ajánlott előre foglalni a magas kihasználtság miatt, de lehet érkezéskor is érdeklődni a szállás iránt. A szálloda közvetlenül a kedvelt Sárga Maci mögött jobbra található.

Ha valaki csak a wellness-szolgáltatásokat szeretné igénybe venni szállásfoglalás nélkül, arra is van lehetősége 41 USD/fő díj ellenében. A belépődíjba tartozik a 25 méteres medence, egy fitneszterem, hidroterápiás szolgáltatás és zuhanykabinok használata.

Ha az utasnak kényelmes 6-7 órája van az átszállásra, javasolható az ingyenes városnéző túra igénybevétele. Előfoglalás nem lehetséges, a helyszínen érkezési sorrend alapján egy túrára maximum 33 utas fér fel. A túra kb. 2,5 órás és olyan helyeket érint, mint a híres Museum of Islamic Art, a Katara Cultural Center, a Gyöngy-öböl és a híres piac, a Souq.

 

A Qatar Airwaysszel több mint 150 desztinációt tudsz elérni dohai átszállással. Repülőjegyet foglalni pedig a partner utazási irodákban, a qatarairways.com oldalon tudsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top