Utazás

Rengett a föld Romániában

Két földrengés is volt a szerdáról csütörtökre virradó hajnalon Romániában.

A román Országos Földtani Intézet adatai lapján két földrengés is volt a szerdáról csütörtökre virradó hajnalon keleti szomszédunknál. Az első, Richter-skála szerinti 3,1-es erősségű földmozgás a felszín alatt 127 kilométeres mélységben történt 1:33 órakor, a felszínen Nehoiu településtől 9, Kovásznától 43, Bodzafordulótól 42 kilométerre – írja a Transindex

Két órával később, 03:25-kor Vrancea megyében is megmozdult a föld, ott 68 kilométeres mélységben következett be a földmozgás.

Az idei év utolsó hónapja mozgalmas volt Romániában: 20 alkalommal mozdult meg a föld, de szerencsére egyik rengés sem érte el a 3,9-es fokozatot a Richter-skálán.

2017 legnagyobb romániai földrengése 5-ös erősségű volt, a február 8-án mért földmozgást Székelyföldön, illetve Bukarestben is érezni lehetett. 2016-ban még ennél is erősebb földmozgás volt Romániában, akkor 20 másodpercen keresztül lehetett érezni a rengést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top