Utazás

Egymásnak estek a pilóták a pilótafülkében

Összeverekedtek a pilóták a London–Mumbai járaton, majd a megsértődött másodpilótát a személyzet tagjainak kellett visszaimádkozniuk a pilótafülkébe, hogy folytassa a munkáját.

Felfüggesztette a Jet Airways két pilótáját, akik összeverekedtek a társaság egyik Boeing 777-es repülőgépének pilótafülkéjében, miközben úton voltak Londonból Mumbaiba. A Telegraph India beszámolója szerint az incidens az iráni–pakisztáni légtérben történt, amikor a repülőgép 2 óra 45 percre volt a célpontjától. A jelentések szerint a férfi kapitány egy vita után megütötte a nő másodpilótát, aki elhagyta a pilótafülkét. 

A Jet Airways egyik Boeing 777-ese

A jelentés szerint a pilóta az incidens után kétszer is elhagyta a pilótafülkét, hogy rábeszélje társát a visszatérésre, amivel megszegte a repülésbiztonsági előírásokat.

A másodpilótát végül a személyzet többi tagjának sikerült rábeszélnie arra, hogy visszatérjen a pilótafülkébe, és folytassa a munkáját. A járaton 324 utas tartózkodott.

A lap úgy tudja, a férfi 10 éve dolgozott a légitársaságnál, és semmi sem bizonyítja azt, hogy a két pilóta kapcsolatban állt volna egymással. A vizsgálat idejére mindkettőjüket felfüggesztették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top