Utazás

Lezuhant egy repülőgép Fejér megyében, egy ember meghalt

A repülőgép a budaörsi repülőtérről szállt fel, és Kaposújlakra tartott, de dél körül eltűnt a radarok képernyőjéről, és a szántóföldbe csapódott Zichyújfalu határában.

Lezuhant egy kétüléses kisrepülőgép hétfőn a Fejér megyei Zichyújfalu határában, a balesetben egy ember a helyszínen meghalt – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Egy ehhez hasonló gép zuhant le Zichyújfalu határában (Fotó: Wikipedia)

Sipos Mónika elmondta, hogy a sportrepülőgép hétfőn dél körül zuhanhatott le, mert az elsődleges információk szerint 11 óra 50 perckor tűnt el a gép jele a radarok képernyőjéről. Hozzátette: a repülőgép három kilométerre a falutól csapódott a szántóföldbe.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a motoros kisrepülőgép pilótája halt meg. A férfi a roncsba szorult, holttestét a pusztaszabolcsi tűzoltók szabadítják ki onnan. A repülőgép a budaörsi repülőtérről szállt fel, és Kaposújlakra tartott.

Az MTI információi szerint egy Scottish Aviation Sk 61 Bulldog típusú repülőgép zuhant le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top