Utazás

Rendőrnek álcázott bábuval lassítják a forgalmat Szarvaskőn

Élethű bábuval riogatják a gyorshajtókat Szarvaskő határában. A faluban élők kitettek egy álrendőrt, aki olyan, mintha traffipaxszal sebességet mérne. A helyieknek elegük lett az őrült módon száguldozó autósokból, ezért találták ki a trükköt, és azt mondják, hatásos, mert a faluba érkezők lassítanak.

Lőrincz József képviselő ötlete nyomán került ki a bábu az út szélére, mert a lakosokat nagyon zavarta a motorok zúgása. Ez a rendőrnek álcázott bábu már a harmadik Szarvaskőnél. A mostani baba egy bajszos, szemüveges, láthatósági mellényt viselő férfit ábrázol, kezében egy traffipaxnak látszó tárgyat tart. A tapasztalatok szerint a trükk hatásosnak bizonyul, az autók fékeznek a bábu előtt. 

Baj azonban, hogy csak azon az egy kis szakaszon lassítanak az autósok, tehát vagy ki kell helyezni a falu másik végére is még egy hasonló bábut, vagy, ahogy eredetileg tervezték, időnként mozgatni kell az álrendőrt.

Nemcsak Szarvaskőn leleményesek a helyiek, korábban Székkutasnál egy férfi állt ki az út mellé, kezében egy hajszárítóval, így próbálta megijeszteni a gyorshajtókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top