Utazás

Halálos áldozatot is követelt az ausztriai vonatszerencsétlenség – fotók

Két személyszállító vonat ütközött össze az ausztriai Niklasdorfban. Eddig egy halálos áldozatról tudni, legalább 20 személy megsérült a balesetben, többen súlyosan.

Tragikus kimenetelű vonatbaleset történt hétfőn dél után az az ausztriai Niklasdorfban, ahol két személyvonat ütközött össze. A rendőrség 22 sérültről – köztük három gyerekről – adott hírt. A halálos áldozat vélhetőleg egy nő, állampolgársága egyelőre nem ismert.

A baleset helyszínére 19 mentőkocsi és két sürgősségi jármű érkezett, és további húsz járművet helyeztek készültségbe. A vonatok háromnegyed egy körül rohantak egymásba egyelőre ismeretlen okokból a Leoben körzetben található Niklasdorf vasútállomásának közelében. Az egyik szerelvény kisiklott, és legalább egy kocsi teljesen az oldalára borult.

A Graz és Saarbrücken között közlekedő EuroCity vélhetőleg egy elővárosi gyorsvasútnak ütközött neki oldalról – mondta az Osztrák Államvasutak (ÖBB) egyik szóvivője az APA osztrák hírügynökségnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top