Utazás

Néhány kórháznál drágább parkolni, mint a repülőtéren

Hatalmas összeget kénytelenek kifizetni azok a betegek, akik például az elhúzódó ellátás miatt több órát várakoznak a kórházi parkolóban.

Több kórház területén az egekbe szöktek a parkolási díjak. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház még a reptéri parkolónál is drágább – írja a Blikk a Magyar Nemzet cikke nyomán.

Míg a repülőtéren 30 perc 900 forint, 2 órárét pedig 2200 forintot kell fizetni, a kórháznál az első fél óra ingyenes, a második fél óra 500 forint, utána minden megkezdett fél óra 1000 forintba kerül. Így ha valaki 5 órát várakozik a kórház területén, kétszer annyit fizet, mint a repülőtéren.

A kórházi parkolással kapcsolatos problémák nem most kerültek elő, korábban egy budapesti orvos közölte, hogy szívátültetés zajlott, amikor mindkét hozzátartozó autóját elszállították a kórház előtti parkolóból. Aki figyelmetlen, komoly büntetést kaphat, egy férfi például 14 ezer forintot fizetett, mert 5 perccel túllépte a parkolási időt.

Máshol egyszerűen borzasztóan drága a kórház területén a parkolás, a debreceni Kenézy Gyula kórházban egy férfi 5 órát várakozott a sürgősségin, és 5800 forintot fizetett a parkolásért.

A kórházi parkolásnál többnyire bevett díjszabás, hogy az első fél vagy negyed óra ingyenes, de utána nagyon magas a tarifa, akár az ezer forintot is meghaladhatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top