Utazás

Kitiltják a turistákat Thaiföld legszebb strandjáról

Elzárják a turisták elől Thaiföld talán legszebb strandját, mert a korallzátonyok már nem bírják azt a mértéktelen emberáradatot, ami az utóbbi években elárasztotta Ko Phi Phi Lee sziget idilli partszakaszát.

Részben Leonardo DiCapriónak köszönhető, hogy egész nyárra lezárják Thaiföld leghíresebb strandját Ko Phi Phi Lee szigetén. Ez az a partszakasz, ahol a kétezres évek egyik legmeghatározóbb filmje, a Part játszódott. A Maya-öbölben fekvő, lélegzetelállítóan szép strandjára pedig tömegek érkeztek, és érkeznek a mai napig a film hatására.

Viszont a koralltelepek nem bírják a napi ötezer látogatót, mára már több mint 70 százalékuk elpusztult a turizmus okozta vízszennyezés és a horgonyzó hajók miatt. A hatóságok ezért úgy döntöttek, egész nyárra lezárják a partszakaszt, hogy a koralltelepek és a tengeri élővilág regenerálódni tudjon.

A nyári, júliustól szeptemberig tartó időszak Thaiföldön holtszezon, folyamatosan esik az eső és ebben az időszakban kevesen látogatják a strandokat.

Vannak persze, akik úgy látják, tartós megoldást csak a teljes tilalom bevezetése hozna, ám ez nagyobb csapás lenne az idegenforgalomból élő helyieknek, mint a koralltelepeknek a turisták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top