Utazás

Eltűnik egy aluljáró a 3-as metró vonaláról, zebra lesz helyette

Megszűnik egy aluljáró a 3-as metró vonalán, helyette csak a felszínen lehet majd átkelni a Váci úton a Forgách utcai metrómegállókhoz.

A vonalfelújítás után lezárják azt az aluljárót, amely eddig felszín alatti megközelítést biztosított a 3-as metró Forgách utcai megállóihoz – írja a Fonódó blog, az értesülést a BKV is megerősítette. A gyalogosaluljáró lezárása után ezentúl csak a felszínen, a Váci úton lévő gyalogosátkelőn lehet megközelíteni a 3×3 sávos út egyik, illetve másik oldalán található metrómegállókat.

A blognak nyilatkozó szakértők egyike üdvözölte a közlekedési társaság döntését, mondván, napjainkban a gyalogosforgalom felszín alá terelése egyáltalán nem humánus megoldás.

Egy másik szakértő szerint viszont meg kellett volna hagyni alternatívaként az aluljárót, ha másért nem, akkor azért, hogy a  forgalmi ügyeletes hamarabb átérhessen az egyik peronról a másikra. Szerinte a közúton haladókat a jelenleginél jobban fogják majd akadályozni a felszínire kényszerített gyalogosok.

A Gyöngyös utcánál lévő, hasonló gyalogosaluljárót viszont nem szünteti meg a BKV, mint ahogy az Árpád hídnál lévőnél sem lesz változás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top