Utazás

Saját pilótáját látná szívesen a légügyi hivatal élén Donlad Trump

Donald Trump amerikai elnök személyi pilótája is felkerült arra a listára, akik közül az amerikai légügyi hivatal (FAA) következő elnöke kerül majd ki.

Saját személyi pilótáját jelölné az FAA elnökének Donald Trump amerikai elnök. John Dunkin már több évtizede dolgozik Trumpnak, az elnöki kampány alatt végig ő vezette az akkor még üzletember saját Boeing 757-esét, a Trump Force One-t. A pilóta neve felkerült az FAA elnöki posztjára jelöltek listájára is.

A hírt megíró Axiosnak kormányzati forrásai megerősítették, hogy Dunkin neve azért került fel a listára, mert Trump személyi pilótája, ám ha mégis ő ül majd az FAA elnöki székébe, az nem személyes kapcsolatai, hanem saját jogán megszerzett érdemei miatt lehet.

„John Dunkin nem csak pilóta. Vezetett már légitársaságot meg vállalatok légügyi osztályait. Szerzett már minősítést frissen indult légitársaságnak, és ő irányította a Trump-kampány légiflottáját is, amely 21 hónap alatt 43 állam 203 városát járta meg” – monda a lapnak az egyik kormányzati forrás.

Az Axios megjegyzi, hogy Trumpot ismerve nem ez, hanem teljesen más játszhat majd döntő szerepet a végső döntésben. Dunkin korábban bevallotta, hogy sokszor viccelődött azzal az üzletember Trump pilótájaként, miközben a kifutón várakoztak, hogy sosem lennének ilyen késések, ha egy pilóta irányítaná az FAA-t.

 

Bónusz: ilyen szépen landol a Trump Force One-nal Dunkin kapitány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top