Utazás

Bálnasimogatásért kerülhetnek börtönbe egy turistahajó utasai

Az életre szóló élményből hatalmas pénzbírság, de akár börtön is lehet.

Egy turistacsoport, valamint az őket szállító hajó komoly büntetéssel nézhetnek szembe, miután megkörnyékeztek egy szürke bálnát Kalifornia partjainál. A törvény szerint tilos 90 méternél közelebb menni a bálnákhoz – ehhez képest a turisták fél testtel a korlát fölé hajolva simogatták az állatot.

Ez pedig nem jár következmények nélkül: börtönre és 10 ezer dolláros bírságra is ítélhetik a turistákat, akik azt hitték, életük egyik legnagyobb kalandjában vesznek részt. A hajó sem marad elmarasztalás nélkül, a tulajdonost 25 ezer dollárra és a jármű elkobzására ítélheti a bíróság.

Bár a hajó tulajdonosa szerint az utasok élvezték a kalandot, szakértők szerint életveszélynek tette ki őket: elég lett volna egy farokcsapás a bálna részéről, hogy halálos sérüléseket ejtsen az embereken. (És a hajó is megsebezhette volna a tengeri emlőst.) A tulaj erre annyit reagált, hogy a bálna is jól szórakozott. 

metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top