Utazás

Jön a Jégvarázs a párizsi Disneylandbe

Marvel-hősökkel, a Jégvarázs és a Star Wars-filmek világával bővítik a párizsi Disneylandet, kétmilliárd eurót fektetnek az új látványosságokba.

Komoly bővülés előtt áll a párizsi Disneyland. Bob Iger, a Disney vezetője kedden, Emmanuel Macron francia elnökkel való párizsi találkozója után jelentette be a cég terveit.

Új mesehősök jönnek.

Eszerint kétmilliárd euróból fejlesztik a parkot, az összeget egyebek között a Marvel képregény-birodalom szuperhőseire, mások mellett Pókemberre és Hulkra, valamint a nagy sikerű Jégvarázs című Disney-animációra és a Star Wars-filmekre épülő új területek kialakítására fordítják.

A szakaszokra bontott bővítési munkálatokat 2021-ben kezdik meg. A park ezenkívül további attrakciókkal és élő produkciókkal fogja növelni a kínálatát. A Walt Disney közleménye szerint a most bejelentett bővítés az egyik legambiciózusabb projekt a párizsi Disneyland 1992-es megnyitása óta.

A Párizshoz közeli Marne-la-Vallée-ban található intézmény Európa legnépszerűbb szabadidőparkja. Megnyitása óta több mint 320 millió látogatót fogadott, és jelenleg Franciaország turizmusból származó bevételeinek 6,2 százalékát hozza, továbbá 16 ezer embernek ad munkát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top