Utazás

Babakocsis csaló miatt hurcolták meg a budapesti buszsofőrt

Egy utas azt állította, rácsukta az ajtót a babakocsijára. A biztonsági felvételek azonban a sofőrt igazolták.

Rácsukta a babakocsira a busz ajtaját, 150 ezer forintos kár keletkezett benne – legalábbis ezt állította egy férfi, akit azóta rágalmazás miatt feljelentettek. Csekély vigasz ez annak a budapesti buszsofőrnek, akit meghurcoltak a csaló miatt.

Az eset a Blikk információi szerint tavaly nyáron történt. A buszsofőr elmondta, hogy a rágalmazó férfi már felszálláskor sem a megfelelő ajtót használta, de nem szólt semmit. Leszálláskor az ajtó szokás szerint nyílt és záródott, minden rendben zajlott. A sofőr néhány órával később mégis a rendőrségen kötött ki.

Hat óra körül értem a garázsba, akkor már két zsaru várt rám. Fél órával később már az őrsön csücsültem. Minden oldalról lefotóztak, mintha egy bűnöző lennék, majd egy kis szobába tereltek

– mesélte a sofőr, aki több mint 4 órát töltött úgy a rendőrségen, hogy azt sem tudta, miért hozták be.

Másnap aztán kikérte a busz biztonsági kamerájának előző napi felvételét, ami természetesen már őt igazolta. A képekkel bizonyítani lehetett, hogy semmi olyasmi nem történt, mint amit a rágalmazó állított. Sőt: a felvételről az is kiderült, hogy az ajtók becsukódása után a férfi még bele is vert egyet az ajtó üvegébe.

Valószínűleg nem gondolt arra, hogy az egész akcióját felveszik a kamerák, így hiába a színjáték, aminek az eredményeként kártérítést remélt. Ezzel az újfajta busszal nem is lett volna lehetséges, hiszen, ha csak egy légy berepül a két ajtó között, azonnal visszaugrik

– mondta a sofőr.

A rágalmazó férfit rövidesen feljelentették, az ügy azonban már fél éve húzódik. A sofőr eközben az ügyészséghez fordult, mert úgy érzi, nem jártak el vele szemben teljesen szakszerűen a rendőrök. Panaszát azonban elutasították. A sofőr most már csak azt szeretné, hogy az érintett rendőrök elnézést kérjenek tőle. „Jó lenne, ha mindenki tanulna az esetből, hogy ne szórakozzanak a buszsofőrökkel, hiszen ők is emberek!” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top