Utazás

Melegebb éghajlatra repültek a magyarok a hosszú hétvégére

A hosszú hétvége miatt olyan forgalom volt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mint a nyári csúcsidőszakban.

A négynapos hosszú hétvégén nem csak a hazai szállodák lesznek zsúfolásig telve, sok magyar külföldre utazik. Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője az Inforádiónak azt mondta: a napokban annyi utasuk van, mint amennyi tavaly a nyári csúcsidőszakban.

Szerdán például 20 ezren indultak útnak Budapestről. Sokan délre vagy melegebb éghajlatra utaztak, telt házzal indult az Emirates-gép Dubajba, de más járatok is azt mutatják, hogy népszerű a Perzsa-öböl térsége.

Utasokkal megtelve szállnak fel a repülőgépek a mediterrán országokba is, Görögországba, Olaszországba, Spanyolországba és Portugáliába.

Ilyen nagy forgalom esetén a repülőtéren is többen dolgoznak, ami jó felkészülés lesz a következő három hosszú hétvégére, amikor hasonlóan nagy forgalomra számítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top