Utazás

Kóbor macskából világutazó Instagram-sztár lett

Kandúr motoroscsizmában.

Mogli árva kiscicaként kezdte az életét Marokkóban, alig egy évvel későbbre azonban, hála örökbefogadójának, a 32 éves német Martin Klaukának, többet látott a világból, mint a legtöbb ember egész életében. Csak felpattannak Martin Honda motorbiciklijére, és máris útra kelnek.

Klauka persze soha nem gondolta, hogy örökbe fog fogadni egy kismacskát, hiszen éppen nomád életmódot próbált kialakítani. Egy motoros túrán azonban megismerte Moglit, és mindkettőjük sorsa megváltozott. „Amikor megláttam, rögtön odajött hozzám, és elszenderedett az ölemben. A helyiek azt mondták, hogy az anyukáját elütötte egy autó, és hogy valószínűleg az utcán egyedül el fog pusztulni” – idézi fel Klauka. Amikor látta, hogy a cica annyira kimerült, hogy a fejét is alig bírja felemelni, tudta, hogy nem hagyhatja magára.

Bár a kis élet felelőssége megrémítette, mégis úgy döntött, hogy a cicát a motorjára ülteti, és megnézi, hogy boldogulnak. Mogli először nem volt oda a motorkerékpárért, egy fél óra után azonban megszokta, és kezdte élvezni az utat.

2017 nyarán Klauka felmondott a munkahelyén, és egy hatalmas útra indult – természetesen Moglival az oldalán: a Földközi-tenger partján végighaladva Iránba, majd az Egyesült Arab Emirátusokba jutottak, miközben tíz országon haladtak keresztül. Így érték el Dubait decemberben.

A zsúfolt városokban Mogli Martin válláról figyelte az új embereket, ha pedig letáboroztak, kedve szerint felfedezőútra indulhatott.

A macskás-motoros utazásnak azonban hátulütői is vannak: sokszor megnehezíti a határátlépést, és rengeteg olyan alkalom volt, amikor nem kaptak szállást a cica miatt. Ennek ellenére Klauka sosem bánta meg döntését.

A furcsa páros jelenleg Dubaiban pihen, de nyáron Pakisztán és India felé terveznek indulni.

Forrás: The Dodo

Kiemelt kép: Instagram/motomogli

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top