Utazás

Újraindítja a dömösi átkelőhajót a MAHART

A hajózási társaság legutóbbi fejlesztései megmutatták, hogy érdemes vidéki bázisokban is gondolkodni.

A MAHART PassNave újraindítja a dömösi járatát, amely a Duna bal partján lévő dömösi vasúti megálló és a jobb parton található kikötő között biztosítja az átkelést a folyón – mondta el a társaság ügyvezetője kedden a dömösi kikötőben.

Spányik Gábor szerint a hajózási társaság legutóbbi fejlesztései megmutatták, hogy érdemes vidéki bázisokban is gondolkodni. Az önerős beruházás keretében, 20 millió forintból megvalósított járat és a parti létesítmények nemcsak a két település lakosainak jelentenek segítséget, hanem az ideérkező látogatóknak, turistáknak is.

Spányik tájékoztatása szerint a hajó maximális befogadóképessége 26 fő, az utasok zárt kabinban teszik majd meg a mintegy tízperces utat. Kerékpárok korlátozott számban szállíthatók, biciklinél nagyobb járművek szállítására a hajó nem lesz alkalmas. A dömösi kikötőben állomásozó átkelőhajó hétfő kivételével naponta szállíthat utasokat fél tíztől 18 óráig. Az indulások idejét a vasúti menetrendhez igazították, a hajó csak akkor közlekedik, ha az utasok telefonon jelzik átkelési szándékukat.

A hajó a SZÜRKŐ nevet viseli majd. Szürkő-sziget közigazgatásilag Szigetmonostorhoz tartozik, a Nagy-Duna-ágban található, és a Horány–Dunakeszi-átkelés alkalmával annak déli csücskével találkozik az utazó. Spányik Gábor ügyvezető emellett azt is elmondta, Zebegényben is megteremtették a kikötés lehetőségét. Így az április végén induló hajózási szezontól ismét megállnak ott a kirándulóhajók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top