Utazás

Nyolcszáz keddi járatát törölte a Lufthansa, Budapest is érintett

A napi 1600 menetrend szerint közlekedő keddi járatának felét törölte az európai repterek földi kiszolgáló személyzetének munkabeszüntetése miatt a Lufthansa. A járattörlések kilencvenezer utast érintenek.

Nyolcszáz járat törlésére kényszerül a Lufthansa az európai repülőterek földi személyzetének keddi sztrájkja miatt, ami 90 ezer utasnak okoz majd kellemetlenséget. A cég azt tanácsolja a nem törölt járatok utasainak, hogy érkezzenek a megszokottnál korábban a reptérre, és a szokásosnál hosszabb menetidővel számoljanak.

A reptéri dolgozókat tömörítő szakszervezet szerint a sztrájk célja, hogy „növeljék a nyomást” a földi kiszolgáló személyzet munkáltatóin a bértárgyalások előtt. Németország nagyobb repterei közül Frankfurt, München, Köln és Bréma repülőterein tartanak munkabeszüntetést.

Budapest és Frankfurt között öt járat közül hármat törölt a társaság: nem száll fel a 1335-ös, a 1337-es és a 1345-ös sem, Münchenbe négy közül kettő nem indul el, a 1677-es, illetve a 1681-es.

Hasonló lépésre kényszerül az Air France is, amely keddi járatainak 25 százalékát törölte a sztrájk miatt.

A szakszervezetek 6 százalékos bérnövekedést követelnek, de a cégek csak 1 százalékot hajlandók emelni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top