Utazás

Görög sztárséfek állítják össze a menüt az Aegean Airlines gépein

Mesterszakácsok ételeiből ehetünk a görög gépeken.

Görögország vezető gasztronómiai szakértői tervezik az Aegean Airlines új fedélzeti menüjét – írja a Turizmus.com. A business osztály menüje Lefteris Lazarou, Christoforos Peskias és Stelios Parliaros sztárséfek közreműködésével és Konstantinos Lazarakis (Master of Wine) borajánlásával újul meg.

A görög légitársaság szerint a most kezdődő együttműködés hosszú távú lesz: 2018-ban egész évben tart majd, és várhatóan jövőre is folytatódik. Céljuk, hogy a fedélzeti menü segítségével minél több ember ismerhesse meg a görög ízeket.

Közleményük szerint a nemzetközi járatokon lehet majd találkozni a görög ízekkel. A negyven különböző menüvel Kréta, Naxosz és a Peloponnészoszi-félsziget ízeit mutatják majd be, és természetesen csakis görög hozzávalókkal dolgoznak majd.

Az Aegean korábban is elkötelezett volt a hazai gasztronómiai hagyományok népszerűsítésében: 2010 óta 85 görög pincészet borait mutatták be a fedélzeti kínálatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top