Utazás

Hétfőtől Desiro vonatok is járnak a ráckevei HÉV vonalán

A menetrend nem módosul, a vonaton ugyanazok a jegyek lesznek érvényesek.

Hétfőtől egy két egységből álló Siemens Desiro motorvonat segíti majd a ráckevei HÉV közlekedését. A menetrend a hírek szerint nem módosul, a vonatokon pedig a HÉV-menetjegyek és -bérletek ugyanazokkal a feltételekkel érvényesek, mint a többi HÉV-szerelvényen. A jegyeket az ideiglenesen felszerelt, a HÉV-eken alkalmazott készülékekkel lehet érvényesíteni, a piros vonatokon pedig gombbal kell majd nyitni az ajtókat – olvasható a MÁV közleményében.

A közleményből kiderül továbbá, hogy pénteken sikeres volt a MÁV-HÉV és a MÁV-Start által kidolgozott és hatóságilag engedélyezett próbamenet. A MÁV-Start Siemens Desiro típusú dízel motorvonata a Soroksári út állomáson haladt át a MÁV-HÉV pályahálózatára. A szerelvény Dunaharasztin át a ráckevei végállomásig közlekedett – bejárva az egész H6-os HÉV-vonalat -, majd a Kén utcai megállónál visszatért a MÁV pályahálózatára. A próbamenet alatt a szakemberek a szükséges műszaki és biztonsági ellenőrzések mellett az utastájékoztatás feltételeit is tesztelték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top