Utazás

Utazás előtt két héttel kérd a védőoltást

Aki egzotikus országba utazik a nyáron, annak érdemes beadatni a védőoltást. Időben tedd meg!

Indulás előtt két héttel kell beadatni a megfelelő védőoltást – hangzott el az M1 aktuális csatornán a figyelmeztetés azok számára, akik egzotikus országba utaznak nyaralni. Az egzotikus, külföldi utazásokhoz 11-12 féle vakcina van, ezek közül néhány kötelező: a sárgaláz, valamint a Hepatitis A és B elleni oltás. A többi csak ajánlott, de szakértők szerint komoly kockázatot jelenthet az oltások elmulasztása.

A nemzetközi oltóközpont honlapján megtalálható, hogy a választott úti célon milyen védőoltásokra van szükség. Egy felmérés szerint a magyarok az egzotikus országok közül jellemzően Thaiföldöt, Indonéziát keresik fel, de népszerűek egyes afrikai országok is.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke azt mondta: a magyarok közül sokan már évente többször is külföldre utaznak, főként európai úti célokat választanak, például Horvátországot, Spanyolországot, Görögországot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top