Utazás

Elvitte egy körre a kukásautót, tíz évre is börtönbe kerülhet

Részegen, jogosítvány nélkül vitte el egy körre a város egyik szemeteskocsiját szombat éjjel egy vágsellyei férfi, aki csak egy autót rongált meg a kaland alatt. A telepen már várták a rendőrök.

Lekapcsoltak a vágsellyei rendőrök egy férfit, aki részegen elkötötte a város egyik kukásautóját, majd került egyet a szombat éjszakában. Az esetről beszámoló felvidéki Újszó szerint a 34 éves férfinek még jogosítványa sincs, és amúgy épp kukásként dolgozik, a szemeteskocsit is így sikerült könnyen megszereznie.

A rendőröknek hamar feltűnt szombat éjjel a bizonytalanul közlekedő kukásautó, amely kiürítés helyett inkább maga alá gyűrt néhány szemeteskonténert, és egy parkoló autó ablakát is betörte. A járőrök követték a kukásautót vissza a telephelyre, ahol a fülkéből kiszálló sofőrt megszondáztatták. A férfi a pozitív eredmény után azzal védekezett, hogy szemetesként ezzel a kocsival jár, és ő tartja rendben, az pedig nem gond, hogy nincs jogosítványa, mert tud vezetni. 

Ezzel nem értettek egyet az egyenruhások, ezért őrizetbe vették, megvárták, míg kijózanodik, és kihallgatták. A férfinak ittas vezetés, valamit gépjármű jogosulatlan használata miatt kell felelnie, legrosszabb esetben akár 10 év börtönt is kaphat. Ezenfelül vár még rá egy 1500 eurós kártérítés kifizetése is.

Címlapkép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top