Utazás

Magyar utasokkal teli repülőgép hajtott végre kényszerleszállást Törökországban

A leszállás után pedig órákig várakoztatták őket, bármilyen tájékoztatás nélkül.

Kényszerleszállást hajtott végre vasárnap egy magyar utasokkal teli repülőgép Törökországban, miután berepedt a pilótafülke szélvédője.

A Hajdú Online beszámolója szerint az Antalyából Debrecenbe tartó járaton pánikhangulat tört ki, amikor a légiutas-kísérők a felszállás után 25 perccel annyit közölték az utasokkal, hogy „technikai okok miatt” visszafordulnak a repülőtérre. Bár nem sokkal később biztonságosan landoltak, a gépen utazó mintegy 200 utas megpróbáltatásai ezután sem értek véget: az egész éjszakát padokon, székeken kellett tölteniük.

Még fél órát sem utaztunk, amikor két jelző pittyegést lehetett hallani, a stewardesseknek szóltak a problémáról, akik egyből leültek, és bekapcsolták magukat. Akkor még nem tudtunk semmit, majd néhány perc múlva bemondták, hogy technikai probléma lépett fel, sajnos vissza kell fordulni az antalyai reptérre. Érezni lehetett a feszültséget a levegőben, a gyerekek sírása törte meg a kínos csendet, de miután az oxigénmaszkok megjelentek, teljesen kikészültünk

– mesélte a megyei lapnak az egyik utas.

A történtek mindenkit megráztak, már a leszállás sem volt kellemes érzés, nem olyan volt, mint egy átlagos megérkezés. A landolás után hátborzongató volt a látvány, mentők, tűzautók és rendőrök voltak a helyszínen, akkor tudtuk meg, hogy a pilótafülke szélvédője repedt be, az okozta a problémát

– tette hozzá.

Az utasokat a leszállás után órákig várakoztatták, minden tájékoztatás nélkül. Öt órába telt, míg valamilyen élelmet kaptak. Ez idő alatt voltak gyerekek, akik a hidegben megfáztak, belázasodtak, de orvosi ellátást nem kaptak. Végül csak másnap reggel indulhattak haza Debrecenbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top