Utazás

Dél-Afrikából Londonig autózott egy 81 éves asszony, hogy találkozzon lányával

Dél-Afrikából egészen Londonig autózott egy 81 éves asszony egy 20 éves Toyotával. Lányát látogatta meg.

Hihetetlen kalandra vállalkozott Julia Albu, a 81 éves dél-afrikai asszony 20 éves Toyota Corollájával. A lélekben 20 éves nő Dél-Afrika fővárosából egészen Londonig autózott, hogy találkozhasson lányával. A tizenkétezer kilométeres utat Tracy-vel, egy 1997-es Toyota Corollával tette meg, amit korábban is használt. Az út egy évig tartott.

Az autót csak egy picit alakították át a nem mindennapi kalandra: valamelyest megemelték a futóművét, megerősítették a szilenteket és nagyobb kerekeket tettek fel rá. A belseje viszont teljesen megváltozott: „Mivel tudtam, hogy rengeteg időt fogok eltölteni a kocsiban, egy barátommal újrakárpitoztattam a teljes belsőt, hogy otthonosabb legyen. Most pont olyan, ahogy szeretném, már csak egy teáskészlet hiányzik” – mondta az asszony.

Julia és Tracy – kép: Toyota, Dél-Afrika

A tízezer kilométert a kocsi hibátlanul teljesítette, mindössze egy kerékcsavar lazult le az út alatt, sokszor viszont több száz kilométeres kitérőket kellett tennie, de Julia nem bánta. „Igyekeztem minden nap délután négyre befejezni a vezetést, naplemente után pedig soha nem vezettem. Nem volt fix időbeosztásom, ezért nem volt honnan elkéssem. Az volt a lényeg, hogy minél több emberrel találkozzak; beszélgessünk, nevessünk, megosszuk egymással az élelmünket. Nem könnyítette meg a dolgot, hogy nem volt pénzem, de a blogomon keresztül fantasztikus embereket ismertem meg, akik örömmel fogadtak be egy-egy éjszakára, így a szállásra sem volt gondom.”

Az utazás több mint egy évig tartott, Julia 2017. június 11-től 2018. június 16-ig volt úton, mire megérkezett Londonba a lányához. Tracy egy Toyota-szervizbe került néhány napra, ahol a teljes szerviz mellett megtisztították a fékeket, valamint kicserélték az 1.6-os motor ékszíját, a kanyarstabilizátorok szilentjeit, valamint a kipufogó gumibakját, és a kis autó már készen is állt a hazaútra.

Julia szerette volna meglátogatni II. Erzsébet királynőt is, de ez a vágya sajnos nem teljesült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top