Utazás

Két nap után találtak rá az erdőben elveszett autista férfira

A 29 éves férfi nem esett pánikba, bevetette cserkészként szerzett tudását. Ivóvizet szerzett a patakból, és tudta, hogyan kell láthatóvá tennie magát, hogy mielőbb megtalálják.

Cserkészként szerzett jártasságaira támaszkodva ötven órát töltött New York állam Adirondack erdőségében elveszve egy autista férfi.

A 29 éves Bruce Williams patakból vett magához biztonságos ivóvizet, hátán feküdve ringott egy tó vizén, hogy erejét megőrizze, és nem esett pánikba, miközben várt megmentőire. Hétfő délután találtak rá egy sziklán ülve – adta hírül a Times-Union of Albany helyi lap.

Az Albany térségében élő férfinak problémái vannak a kommunikációval, gyenge a periferiális látása, és problémái vannak a mozgáskoordinálással.

Elegendő ismeretei voltak arról, hogy mit nem szabad megenni az erdőben. Tudatában volt annak, hogy inni kell, nem szabad kiszáradnia. Tudta, hogyan tegye magát láthatóvá egy sziklán. Nem pánikolt

– sorolta a férfi keresését vezető Brian Dubay erdőőr, aki szerint ezek az ismeretek cserkészmúltjának és -képzésének köszönhetők.

Williams családja az erdőben kempingezett, a férfi a közeli tóra indult úszni szombat kora délután, amikor igen meleg volt a térségben. Amikor este nem tért vissza, elkezdték őt keresni erdőőrök, akik még drónokat is bevetettek.

Hétfő délután bukkantak rá, napégette volt, rovarcsípések, horzsolások borították, de jó egészségben és hangulatban volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top