Utazás

Kétezer méterről zuhant le egy magyar turista Erdélyben

Mentőhelikopterrel akartak kórházba szállítani egy magyar turistát az erdélyi Fogarasi-havasokból, miután megcsúszott és elvesztette az eszméletét. Viszont a helikopter nem tudott leszállni, így hordágyon, gyalog vitték le őt a hegyről a hegyimentők.

Mentőhelikopterrel akartak kórházba szállítani egy magyar turistát kedden az erdélyi Fogarasi-havasokból, miután megcsúszott és elvesztette az eszméletét. Viszont a helikopter nem tudott leszállni, így hordágyon, gyalog vitték le őt a hegyről a hegyimentők.

A Sürgősségi Életmentő Szolgálat (SMURD) mentőhelikoptere a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem tudott leszállni a Fogarasi-havasokban, ahol 2000 méteres magasságban szenvedett balesetet a magyar turista.

Bâlea-tó – forrás: pixabay

Az Agerpres tájékoztatása szerint az 50 éves nő elvesztette az eszméletét, mert fejsérülést szenvedett, amikor elesett a Bâlea-tó és a Kecske Nyerge (Şaua Caprei) közti, több mint 2000 méter magasan vezető ösvényen. A nő egy magyarországi turistacsoporttal kirándult a Fogarasi-havasokban.

A fején megsérült és eszméletét vesztett turistát végül a hegyimentők szállítottál Kercisórára (Cârţişoara).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top