Utazás

Jégesővel, zivatarral érkezik a lehűlés

Mindenki megtalálhatja a keddi időjárásban azt a mit szeret. Ma garantált a hőség, mellette azért lesz gomolyfelhő-képződés, lesz lehűléssel járó felhőszakadás és viharossá fokozódó szél is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést is kiadott hőség és felhőszakadás miatt.

Kedden folytatódik a valódi nyár: nyugaton, északnyugaton megnövekszik a felhőzet, másutt az erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz jellemző, de több-kevesebb napsütés mindenhol lesz. Délelőtt elszórtan, a déli óráktól többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is kialakulhat.

Forrás: met.hu

A délnyugati szél nyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 26 és 30, másutt 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 21, 28 fokra hűl le a levegő.

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország déli és keleti megyéire hőség miatt, míg a déli megyékre heves zivatar és felhőszakadás miatt is érvényben van az elsőfokú figyelmeztetés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top