Utazás

Megvan, mikor szűnik meg a káosz a 4-es és a 6-os villamos vonalán

Hamarosan ismét a teljes vonalon járnak a nagykörúti villamosok, bár addig még kétszer változik a menetrend. Utána is lesznek még munkák, de a villamosforgalmat azok már nem zavarják.

Szeptember 3-ától ismét a teljes vonalon járnak a nagykörúti villamosok, befejeződik az Oktogon és a József utca közötti, június 16-án kezdődött felújítás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Ám egyelőre korai az öröm, mivel az átadásig még kétszer változik a villamosok menetrendje:

  • Vasárnaptól egy héten keresztül a 4-es és 6-os villamosok két szakaszra osztva, a Széll Kálmán tér és az Oktogon, illetve a dél-budai végállomások és a Harminckettesek tere között járnak.
  • Augusztus 25-étől a teljes megnyitásig viszont az Oktogontól egészen a dél-budai végállomásokig pótlóbusz közlekedik.
  • Szeptember 3-án éjjel és 4-ére virradóra a teljes vonalon pótlóbusz jár a reggeli villamos-üzemkezdetig, onnantól viszont a teljes vonalon a villamosok közlekednek.

További aszfaltozási és útburkolatfestési munkák még lesznek, de ezek már nem zavarják majd a villamosforgalmat.

A június 16-án kezdődött felújítás során az Oktogon és a József utca között a korábbinál korszerűbb villamospálya épült, így a jövőben szükségessé váló karbantartási munkák a mostaninál gyorsabban, egyszerűbben elvégezhetők lesznek.

Több mint három kilométeres hosszon épült át a villamospálya. Ezen a szakaszon legutóbb a 1990-es évek közepén végeztek felújítást, azóta csak kisebb beavatkozások történtek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top